Al jaren verzamelen wij één keer per maand het oud papier in de wijk ‘t Wolferink. Wij vragen daarbij de hulp van ouders bij het ophalen. Per keer hebben wij tenminste vier ouders nodig. Het geld dat wij met het oud papier verdienen, gebruiken wij om de vrijwillige ouderbijdrage zo laag mogelijk te houden.

Van elke groep staan 4 ouders/verzorgers vermeld in het ophaalrooster (zie hieronder). Deze ouders helpen mee op een ophaalzaterdag. Ook staan daar 2 reserve-ouders vermeld als één van de ouders verhinderd mocht zijn op die dag. Als die ouders ook niet kunnen, dan vragen wij u om een andere ouder uit de groep van uw kind te vragen. U heeft de namenlijst van uw groep ontvangen waarin uw kind zit. De ervaring leert, dat uw inzet bij het ophalen neerkomt op gemiddeld 1 keer in de twee jaar.

Op de ophaaldagen rijden 2 vrachtwagens door de wijk. Per vrachtauto gaan 2 mensen mee, totaal zijn 4 mensen per ophaal-beurt nodig. Het vertrek is om 08.30 uur bij school (ingang Holthuizerstraat), meestal rond 11.30 uur is de klus geklaard. Halverwege het ophalen is er een koffiepauze.

Wilt u het papier op dezelfde plaats neerzetten als waar de vuilnisbak geplaatst moet worden. Dat maakt het werk voor de ophalers een stuk makkelijker.

De data voor het ophalen van het oud papier staan in de schoolagenda.